Politiek

« Vorige - Volgende »

Zijde aangepast aan gebruik door fietsers en voetgangers

19 december 2019 - 08:56  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Zijde aangepast aan gebruik door fietsers en voetgangers

De Zijde, de oost-west verbinding in Boskoop, wordt vanaf komend jaar aangepakt. De belangrijkste wijziging is het meer inrichten voor fietsers en voetgangers. Dit gebeurt onder meer door fietsers voorrang te geven op de aanwezige rotonden.

De rotonde Boezemlaan wordt verlegd om het mogelijk te maken een vrij liggend fietspad aan te leggen. Hiervoor moet de Zijde ongeveer een maand worden afgesloten voor het verkeer. “We zijn in gesprek met de Provincie over de werkzaamheden aan de hefbrug. Uiteraard proberen we dat te combineren”, aldus wethouder Kees van Velzen. Het provinciaal rapport voor werkzaamheden aan de hefbrug is net klaar, de wethouder heeft het zelfs nog niet gezien. “Maar dat neem ik zeker mee in het gesprek in januari.”

De rotonde in de N455, Noordeinde, is ook onderwerp van gesprek met de Provincie. Dit omdat deze geen eigendom is van de gemeente Alphen aan den Rijn. Daarom gelden hier provinciale regels en niet de gemeentelijke. Om ook bij deze rotonde de fiets voorrang te geven, wil Alphen aan den Rijn deze overnemen.

Tussen de rotonde nabij het oude raadhuis en de brug worden het fietspad en het voetpad op hetzelfde niveau gebracht. Met ProRail worden gesprekken gevoerd over een verbetering aan en bij de overweg. “Die is nog niet naar onze zin.”
Een goede fietsverbinding Waterrijk-Zijde zal een alternatief worden voor fietsers, die dan niet op de Zijde hoeven te rijden.

Naar verwachting worden de meeste werkzaamheden in 2020 en 2021 uitgevoerd. Er wordt begonnen met het uitvoeren van allerlei zaken die te maken hebben met onderhoud. Dit gaat lopen in het eerste kwartaal van komend jaar.

Fotograaf: Alphens EV