Politiek

« Vorige - Volgende »

Goede thuiszorg niet afhankelijk van uren

28 juni 2019 - 13:24  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Goede thuiszorg niet afhankelijk van uren

Of een woning goed wordt schoongemaakt, hangt niet af van het aantal uren dat daarvoor ingezet mag worden. Dat zegt wethouder Han de Jager. "Het tarief in Alphen aan den Rijn is zodanig dat ook een kopje koffie gewoon kan."

De Jager vindt het vreemd dat de Cliëntenadviesraad via de media meldt, dat er bij verschillende cliënten van de thuiszorgorganisaties onvoldoende wordt schoongemaakt. "Ik ga zeker praten met de adviesraad. Het is vreemd als mensen wel bij hen gaan klagen en niet bij ons", aldus de wethouder. "Ik vraag me ook af hoe de Cliëntenadviesraad aan de conclusie komt dat de schoonmaak onvoldoende is door onvoldoende uren."

De gemeente Alphen aan den Rijn volgt in haar beleid de wensen van de Tweede Kamer. Voor thuiszorg, met name schoonmaakwerkzaamheden, wordt resultaat gericht gewerkt. Het criterium is dat de woning goed wordt schoongemaakt. Dat is niet afhankelijk van het aantal uren dat hiervoor beschikbaar is.
In de gemeente wordt bij 1600 mensen schoongemaakt. De verschillende aanbieders doen een eigen controle bij hun klanten. De gemeente Alphen aan den Rijn controleert steekproefsgewijs de resultaten. Daarnaast wordt regelmatig een klanttevredenheidsonderzoek gehouden.

Ank de Groot van RijnGouweLokaal heeft over dit onderwerp vragen gesteld in de raadsvergadering van donderdag 27 juni.

Fotograaf: Alphens EV