Politiek

« Vorige - Volgende »

Er komt definitief een 250-meterbaan in Leiden

25 november 2018 - 15:19  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Er komt definitief een 250-meterbaan in Leiden

Ondanks onderzoeken en discussies in de Alphense gemeenteraad komt er geen 333-meterbaan in Leiden. Eind oktober heeft Leiden namelijk besloten dat er hoe dan ook 'te veel geld te weinig is'. Dat meldt wethouder Paul Dirkse in een Leidse commissievergadering.

De discussie over een upgrade naar een 333-meterbaan in verschillende omliggende gemeenten was en is overbodig. Volgens de Leidse wethouder Dirkse is het besluit om definitief voor een ijsbaan van 250 meter te gaan eind oktober genomen, meldt het Leidsch Dagblad. De gemeente komt circa 1 miljoen euro tekort zelfs als Katwijk, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn wel een bijdrage leveren.

Daarmee is de discussie gesloten, concludeert André de Jeu, fractievoorzitter van Nieuw Elan. Het actie voeren van de ijsbaanverenigingen, de felle discussie in de Alphense gemeenteraad van donderdag 22 november en het wegsturen van raadslid Peter Bontekoe waren kennelijk allemaal overbodig. Blijft onverlet dat wethouder Gert-Jan Schotanus onderzoeken laat doen om te bekijken wat de gemeente Alphen aan den Rijn dan wel voor de schaatsers kan betekenen.

Fotograaf: Alphens.nl EV
Tags: ijsbaan