Politiek

« Vorige - Volgende »

Centraal stembureau stelt nummering partijen vast

9 februari 2018 - 16:55  •  Alphens.nl  •  reacties

Centraal stembureau stelt nummering partijen vast

In Alphen aan den Rijn doen in totaal elf partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Op vrijdag 9 februari 2018 zijn tijdens de vergadering van het centraal stembureau de kandidatenlijsten geldig verklaard en de nummering van de partijen vastgesteld.

In de gemeente doen drie lokale partijen mee aan de verkiezingen, de andere acht partijen zijn lokale afdelingen van landelijke partijen. Het CDA is vastgesteld als lijst 1, daarna volgen Nieuw Elan (lijst 2), VVD (lijst 3), PvdA (lijst 4), D66 (lijst 5), SP (lijst 6), ChristenUnie (lijst 7), GroenLinks (lijst 8), SGP (lijst 9), RijnGouweLokaal (lijst 10) en Beter Alphen (lijst 11).

De geldige lijsten van kandidaten, met de daaraan toege­kende nummers en aanduidingen van de politieke groepe­ringen, liggen -als er geen beroep wordt ingesteld- van vrijdag 9 februari tot en met 13 februari 2018 ter inzage in het gemeentehuis.

Centraal stembureau
Het centraal stembureau beslist over de registratieverzoeken, onderzoekt kandidatenlijsten en maakt verkiezingsuitslagen bekend. Twee dagen na de gemeenteraadsverkiezingen, op 23 maart, worden de verkiezingsuitslagen bekend gemaakt.

Fotograaf: Josh Walet