« Vorige - Volgende »

TV Boskoop laat dit jaar 1.500 basisschool kinderen tennissen!

12 maart 2019 - 12:44  •  Marc Brand  •  reacties

TV Boskoop laat dit jaar 1.500 basisschool kinderen tennissen!

Op 18 maart 2019 start het jaarlijkse Tenniskids@school in Boskoop. Net als voorgaande jaren doen alle 7 basisscholen uit Boskoop weer mee met dit sportieve tennisproject. Dit jaar hebben alle groepen de mogelijkheid om mee te doen en dat maakt dat er in totaal zo’n 1.500 kinderen meedoen. Tijdens de gymles zullen de leerlingen van de groepen 1 t/m 8 kennismaken met tennis. Gedurende het project van ruim 2 weken zullen de kinderen 2 tennislessen krijgen. De tennisvereniging Boskoop verzorgd dit tennisproject samen met de tennisleraren van 2R-Sports en de (vak)docenten.

Wat is schooltennis?
Al bijna 30 jaar biedt de tennisbond KNLTB het schooltennis aan. Tijdens de reguliere gymles wordt tennisles aangeboden. Er wordt gebruik gemaakt van mini tennisveldjes, aangepast materiaal zoals mini rackets en grotere ballen. De eerste lessen zullen plaatsvinden in de verschillende gymzalen en de tweede lessen zoveel mogelijk op het tennispark van de tennisvereniging Boskoop aan de Mendelweg. Alle kinderen ontvangen tevens een uitnodiging om in april gebruik te maken van 3 proeflessen die op het tennispark zullen plaatsvinden.

Waarom schooltennis?
Schooltennis is een mooie manier voor jonge kinderen om kennis te maken met de tennissport. Het is een leuke afwisseling van de gymlessen en bovendien draagt het een steentje bij aan de ontwikkeling van tennis in de volle breedte. Tennis is met bijna 600.000 leden nog steeds de tweede sport in Nederland.

 

 

Fotograaf: Tennisvereniging Boskoop