« Vorige - Volgende »

Nationale titel voor bokser Wagensveld door KO

18 juni 2018 - 08:46  •  Ton van Wieringen  •  reacties

Nationale titel voor bokser Wagensveld door KO

Bokser Sammy Wagensveld wist afgelopen weekend een titel in de wacht te slepen tijdens het Nederlands kampioenschap boksen. De Boskoper sloeg zijn opponent Rex Meier in de tweede ronde met een linkse hoek knock-out en veroverde zo de Nederlandse titel tot 64 kilo.

In de MECC te Maastricht had de Boskoper het een dag eerder moeilijker tegen Naser Shala die voor Kosovo uitkwam op de Olympische Spelen. Wagensveld werd flink geraakt, moest worden opgelapt, maar won op punten. Rex Meier is een technische bokser die Wagensveld vreesde. "Tijdens de eerste ronde tastten we elkaar af", aldus Wagensveld. "Daarna ben ik er vol tegenaan gegaan. Die linkse hoek was de genadeklap. Hier ben ik erg blij mee. Als elitebokser was ik nog geen kampioen geweest. Vorig jaar werd ik tweede na onterecht verloren te hebben van Aito Köster. Nu viel alles op zijn plaats en kan ik met de Nederlandse titel op zak richting de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Het deed me ook goed dat Waddinxvener Roy Korving zijn zwaargewichttitel prolongeerde. Het gaat uitstekend met het boksen in deze regio."

Ook de Alphense boksschoolhouder Teus de Kruyf beaamde dit. De organisator van het Alphense Boksgala wil zowel Wagensveld als Korving eind september in de ring brengen.

Fotograaf: Ton van Wieringen