« Vorige - Volgende »

Zesde plaats voor Milou op Zuid-Hollands Kampioenschap Pupillen

8 januari 2018 - 22:39  •  IJsclub Otweg  •  reacties

Zesde plaats voor Milou op Zuid-Hollands Kampioenschap Pupillen

Zondagochtend 7 januari werd het Zuid-Hollands Kampioenschap voor pupillen gereden. In totaal werden er 40 meisjes en 40 jongens voor het ZHK uitgenodigd die elk twee keer de 500 meter rijden. Van IJsclub Otweg was Milou de Lange uitgenodigd en als tweede reserve werd ook Bart van Wijk uitgenodigd.

Milou reed de eerste 500 meter een 6e tijd met een 50.53 en op de tweede 500 meter een 9e tijd (51.72). Geen PR’s voor Milou dit keer, maar wel hele mooie tijden. Goed voor een prachtige zesde plaats in het eindklassement. Bart van Wijk reed een mooie tijd van 59.82 op de eerste 500 meter. Helaas kreeg hij door een verkeerde wissel een diskwalificatie aan zijn broek bij de 2e 500 meter.

Trainer en coach Jaco de Lange van de Boskoopse IJsclub begeleidde zowel pupillen van IJsclub Otweg als SC Gouda als Schaatsvereniging De Gouwe Streek.

Op zaterdagavond 6 en zondagavond 7 januari werd ook het ZHK voor neo-senioren gereden. Hiervoor werd Otwegger Wesley Houtman uitgenodigd. Wesley reed zaterdagavond een vierde tijd op zowel de 500 als op de 1500 meter. Zondagavond koerste hij op de 3 km naar een vijfde plek en greep daarmee net naast het podium met toch een hele mooie een vierde plaats in het eindklassement.

Fotograaf: IJsclub Otweg
Tags: schaatsen