« Vorige - Volgende »

Timios Heren 1 vecht zich naar overwinning in Voorburg

3 december 2017 - 13:24  •  Ronald de Rooij  •  reacties

Timios Heren 1 vecht zich naar overwinning in Voorburg

Donderdagavond speelde Timios Heren 1 een uitwedstrijd tegen Volleybalvereniging Haaglanden Heren 2 uit Voorburg. In een competitie waar ook de bovenste teams verrassend bij lagere teams punten laten liggen was het voor Timios zaak zoveel mogelijk punten mee naar huis te nemen tegen het laag geplaatste Haaglanden.

De beschikbare selectie van Timios voor deze wedstrijd was beperkt tot zeven man. Reden genoeg om Harm Griffioen uit het tweede team mee te nemen. Timios start voortvarend en dwingt Haaglanden vanaf het eerste begin tot veel fouten. Met een time-out wordt echter orde op zaken gesteld waarna het team goed aanhaakt bij Timios. Haaglanden weet met een sterke serviceserie ook afstand te nemen van Timios. In de eindfase weet Timios nog bijna terug te komen maar Haaglanden pakt met 25-22 de eerste set van Timios.

In de tweede set wil Timios laten zien niet naar Voorburg gekomen te zijn om punten weg te geven en start voortvarend. Haaglanden recht echter de rug en weet keer op keer een goede blokkering voor de aanvallen van Timios te plaatsen waardoor de scores maar moeizaam tot stand komen. Halverwege de set weet Timios een klein gaatje te slaat. Een time-out en een serviceserie verder heeft Haaglanden echter een gat geslagen en staat Timios hopeloos achter met 14-18. Timios weet deze achterstand met een goede serviceserie van Branco Kranenburg en een sterke blokkering in één keer te dichten tot 18-18 waarna Timios zich naar het einde van de set knokt en winnend weet af te sluiten met 22-25.

In de derde en vierde set komt Timios nauwelijks meer in gevaar. De zwakke plekken van Haaglanden worden optimaal benut. Haaglanden weet met enkele servicebeurten het Timios nog wel even lastig te maken maar het team heeft vechtlust genoeg om deze speldenprikken te weerstaan. Met 19-25 en 21-25 maakt Timios dan ook een einde aan de illusies van Haaglanden mogelijk nog een puntje bij Timios weg te halen. Met deze 1-3 winst in een uitwedstrijd nestelt Timios zich steviger in de top van de 1e klasse mede doordat de concurrenten dit weekend belangrijke punten lieten liggen.

Naast het eerste herenteam presteren ook het eerste en tweede damesteam erg goed. Beide teams draaien bovenin de eerste klasse mee. Dames 2 won afgelopen vrijdagavond uit tegen Kalinko Dames 4 afgetekend met 0-4. Het eerste damesteam kwam dit weekend niet in actie.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: timios