« Vorige - Volgende »

Koen de Leeuw wint 41e editie Floracross in Boskoop

6 november 2017 - 20:44  •  Ton van Wieringen  •  reacties

Koen de Leeuw wint 41e editie Floracross in Boskoop

Met veel deelnemers en spannende wedstrijden kan de organiserende Boskoopse atletiekvereniging AV’47 terugzien op een geslaagde 41e Floracross. Op het afwisselende parcours aan de Hoogeveenseweg prolongeerde Koen Hijman (20) voor eigen publiek zijn overwinning van 2016 niet en het zat hem dwars dat hij zelfs het podium niet haalde.

Hijman (4e) kon zijn concurrenten Robin Kuiper (Voorburg) en de Waddinxveners Koen de Leeuw en Maarten Blokland na zes van de negen kilometer niet meer volgen. Triatleet De Leeuw won met een voorsprong van negen seconden op Blokland, die de Floracross in 2014 won. Achter dit kwartet viel Boskoper Leon van Prooijen op met een fraaie opmars naar de zevende plaats. Dat deed hij kort na zijn overwinning in de estafette.

AV’47 overwinningen waren er voor  Bas Sloot, Jan Dirk Harting, Hans Harting en Lars Heijboer. Jan Oskam werd tweede bij de mannen 60+. Marlène Straathof en Laura Baars stapten namens de Boskoopse club als derde op het erepodium.  

Vanesse Husslage – Van Voskuilen (4e) presteerde minder dan vorig jaar als gevolg van een geringere training. Binnenkort wordt de trainingsintensiteit opgevoerd omdat Vanesse in april met haar zus Danielle meedoet aan de Marathon van Rotterdam.

Fotograaf: Josh Walet