« Vorige - Volgende »

Tennisvereniging Boskoop verwelkomt het 100e jeugdlid!

7 oktober 2017 - 14:46  •  Marc Brand  •  reacties

Tennisvereniging Boskoop verwelkomt het 100e jeugdlid!

Afgelopen week heeft het honderdste jeugdlid zich aangemeld bij de TVB en daar is de vereniging super trots op. Een aantal weken zat het ledenaantal er al dicht tegenaan en vorige week was het zover toen er vijf nieuwe jeugdleden zijn ingeschreven.

Lars Den Hollander was het 100e lid en hij is, ondanks de regen, tijdens de tennisles in het zonnetje gezet. Hij ontving uit handen van de voorzitter Jeugdcommissie een mooi cadeau pakket met o.a. een Tennis Direct tegoedbon, een kantine bon en tennisballen.

Waarom is dit zo bijzonder? Het landelijke ledenaantal in de tennissport kent al jaren een terugloop van 2 tot 5%. De jaarlijkse afname van jeugdleden lag zelfs tussen de 5 a 7%. Op de TVB was eenzelfde trend te zien waarbij het totale ledenaantal van ruim 700 naar net boven de 400 leden was gezakt eind per 2015. Voor het aantal jeugdleden was dat beeld nog slechter met een daling van 160 leden in 2011 naar 29 leden eind 2015. Tijd voor actie dus!

Sinds 2015 heeft er een ware metamorfose plaatsgevonden op de TVB met als resultaat veel nieuwe leden en zelfs een top 3 notering voor beste tennisvereniging van Nederland in 2016. Het hele park is o.a. door de inzet van veel vrijwilligers helemaal verbouwd en opgeknapt. Daarnaast zijn er speciaal voor de jeugd binnen en buiten speelplekken gemaakt voor plezier naast de tennisbaan. De vernieuwde jeugdcommissie heeft een nieuw beleid opgesteld met als kernpunten plezier op de baan en het unieke verenigingsleven van tennis. Er is veel contact met de ouders, er zijn zeer scherpe tarieven en vooral super leuke activiteiten voor de jeugd naast hun wekelijkse tennisles. Daarnaast is er ook oog voor maatschappelijke betrokkenheid met als voorbeeld het jaarlijkse scholentennis waar 1,200 Boskoopse basisschool kinderen aan meedoen.

Dit alles heeft dus geleid tot 90 nieuwe jeugdleden in 2 jaar tijd en een groei van 250% in jeugdleden! Het totale ledenaantal op de TVB is inmiddels weer boven de 550 leden en de verwachting is dat volgend seizoen de 600 grens wordt bereikt. Alle positieve veranderingen binnen de club dragen bij aan dit succes. Uiteraard kan dat niet zonder de inzet van vele vrijwilligers van barcommissie, baanbeheer, parkonderhoud tot recreatie- en jeugdcommissie.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens gezellig langs voor een proefles op ons mooie park aan de Mendelweg!

Fotograaf: Josh Walet
Tennis Vereniging Boskoop.'
Tennis Vereniging Boskoop

Recreatie en competitie