« Vorige - Volgende »

Podium voor wielrenners De Leng en Meeuwisse

4 augustus 2017 - 09:48  •  Ton van Wieringen  •  reacties

Podium voor wielrenners De Leng en Meeuwisse

De Wateringse Wielerdag kreeg een Boskoops tintje want zowel junior Mathijs de Leng als belofte Melle Meeuwisse stapten in het Westland op het erepodium na een zware en sterk bezette wedstrijd. 

Mathijs de Leng ontsnapte met twee topjunioren: Rotterdammer Maikel Zijlaard en de Zweedse tijdritkampioen Christoffer Wall. Ze namen een voorsprong van dertig seconden op het peloton dat hen niet meer inhaalde. De Leng sprintte naar de  tweede plaats achter Zijlaard. Hij verloor met banddikte na een millimeterspurt.

Afgelopen zondag reed Mathijs de Leng wèl naar de overwinning in het Belgische Geel – Stelen. Hij versloeg de Zweed Andreas Andersson en Stefan Zagers uit Kalmthout in de sprint.  Zijn 1 jaar oudere dorpsgenoot Melle Meeuwisse gaat na een sleutelbeenbreuk steeds beter rijden. Als jonge, eerstejaarsbelofte kan hij zich momenteel meten met ervaren beloften en eliterenners. Tijdens de Wateringse Wielerdag klasseerde hij zich achter de Australische winnaar Ayden Toovey en Nick Zuidewind  als derde.

Mathijs de Leng gaat nu in topvorm naar diverse Belgische klassiekers en naar de Franse Tour des Vallée. Melle Meeuwisse richt zich op de Hel van Voerendaal en andere wedstrijden uit de Clubcompetitie. De Leng draagt het shirt van het Utrechtse UWTC De Volharding en Meeuwisse is lid van het Gorinchemse Jan van Arckel.

Foto: Melle Meeuwisse in het gele shirt // Fotograaf: Koos 't Hart

 

 

Fotograaf: Josh Walet