« Vorige - Volgende »

Traditionele schaakeendaagse bij Inter Nos

18 december 2013 - 14:23  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Traditionele schaakeendaagse bij Inter Nos

Op vrijdag 27 december, derde kerstdag, organiseert schaakclub Inter Nos weer de traditionele Schaakeendaagse. Dit is voor veel schaakliefhebbers in Boskoop een hoogtepunt. Ook spelers uit de regio komen op dit evenement af.

Deelnemers sinds de tijd hun vader in de jaren vijftig bij Inter Nos schaakte, zijn de broers Jan (foto) en Fred Bulk. Beiden wonen al jaren elders in het land, maar de schaakeendaagse willen ze niet missen.

De schaakeendaagse werd vroeger gehouden in Neuf en later in het Hervormd Verenigingsgebouw aan de Voorkade. De laatste jaren wordt er in De Loods geschaakt. Er worden poules geformeerd van gelijke sterkte, zodat een beginnend (niet-club) schaker niet tegen een van de kampioenen moet spelen. Er worden drie partijen - in poules van vier personen - gespeeld. Elke schaker krijgt voor een partij een uur bedenktijd. De eendaagse wordt afgesloten met het befaamde, volgens sommigen beruchte gongschaak.

Iedereen is van harte welkom, er zijn prijzen voor alle spelers en voor 8 euro is men verzekerd van deelname. De schaakeendaagse begint vrijdag 27 december om 9.30 uur in De Loods, achter de Zijdekerk.

Fotograaf: Josh Walet
Schaakclub Inter Nos.'
Schaakclub Inter Nos

Schaken doe je samen