« Vorige - Volgende »

Geen vervolging voor dodelijke aanrijding met agent Mario

19 december 2018 - 10:46  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Geen vervolging voor dodelijke aanrijding met agent Mario

De zaak tegen een 29-jarige bestuurster die op 1 januari 2017 een agent aanreed, is voorwaardelijk geseponeerd. Politieagent Mario uit Boskoop overleed ruim een week na de aanrijding in het ziekenhuis. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de bestuurster alleen de lichtst mogelijke mate van schuld aan de aanrijding gehad.

Tijdens de nieuwjaarsnacht 2016-2017 was de agent samen met twee collega's op straat in Den Haag. Toen ze een brandje zagen, besloten ze het brandje te blussen. Terwijl de twee collega's dit deden, ontstond een dikke rookwolk die over de weg trok. Tijdens het blussen van het brandje liep agent Mario achter de bestelbus de weg op.

Op dat moment kwam de bestuurster aanrijden, die eerst de agent aanreed en vervolgens tegen de achterkant van de bestelbus aanbotste. De bestuurster werd ter plekke aangehouden. Haar verklaring luidde dat zij plots in een witte wolk terecht kwam en niets meer kon zien.

Het OM verwijt de bestuurster haar verkeersgedrag onvoldoende te hebben aangepast toen ze in de rookwolk terecht kwam, maar is er slechts sprake van een verkeersovertreding en niet van een verkeersmisdrijf. Omdat het noodlottige ongeval ook voor de bestuurster de nodige impact en gevolgen heeft gehad, heeft het Openbaar Ministerie besloten om de zaak voorwaardelijk te seponeren. Dat betekent dat de bestuurster niet zal worden vervolgd zolang ze binnen de proeftijd van 1 jaar niet met politie en justitie in aanraking komt.

Fotograaf: Josh Walet