« Vorige - Volgende »

Cameratoezicht Snijdelwijk stopt deze maand nog

10 juli 2018 - 14:12  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Cameratoezicht Snijdelwijk stopt deze maand nog

Het tijdelijke cameratoezicht in de Snijdelwijk in Boskoop wordt deze maand nog beëindigd. De gemeente Alphen aan den Rijn en politie laten weten dat de situatie in de wijk sterk is verbeterd en dat het cameratoezicht niet meer nodig is.

Eerder dit jaar werd besloten om tijdelijk cameratoezicht in te voeren vanwege overlast door onder andere vernieling, brandstichting, belediging rondom de flat Lage Weide. Samen met het Openbaar Ministerie en de politie werd besloten om mobiele camera's te plaatsen.

Die aanpak lijkt te werken. Maandag lieten teamchef John Nieumeijer en burgemeester Spies weten dat het een stuk beter gaat in de wijk. "Het is nu zodanig rustig in de buurt dat het cameratoezicht inderdaad van tijdelijke aard is", zegt burgemeester Liesbeth Spies. Het verdwijnen van de camera's houdt niet in dat andere initiatieven om de wijk te verbeteren ook verdwijnen. "We blijven onverminderd actief."

'Jongeren maken andere keuzes'
Begin dit jaar werd bekend dat het aantal woninginbraken in de wijk sterk was afgenomen na het ontmantelen van een inbrekersbende. De groep die overlast veroorzaakte bestond onder andere uit jongere broers van leden van die inbrekersbende. "Je ziet dat jongeren nu andere keuzes maken", zegt teamchef John Nieumeijer.

Volgens Spies en Nieumeijer is dat het resultaat van de initiatieven die in de wijk worden gehouden. "De relatie tussen de wijk en de politie is sterk verbeterd. Bewoners hebben veel en goed contact met onder andere de wijkagenten en gebiedsadviseurs", zegt Nieumeijer.

Bron: Studio Alphen

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn