« Vorige - Volgende »

Notoire winkeldief uit Boskoop opgepakt na aangifte

13 april 2018 - 11:50  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Notoire winkeldief uit Boskoop opgepakt na aangifte

In Boskoop is donderdag een man aangehouden in zijn woning, die verdacht wordt van winkeldiefstal. Frank Heijmink, agent horeca en ondernemingen, kwam met de getroffen winkelier in contact nadat hij beelden van de winkeldief online had gezet.

"Hoezo heeft aangifte doen geen zin?" Met deze tweet reageerde Heijmink op de winkelier uit Boskoop die geen aangifte had gedaan bij de politie omdat hij in de veronderstelling was dat die er toch weinig mee zouden doen. Heijmink, die de verdachte had herkend op de videobeelden, heeft de winkelier alsnog geholpen bij de aangifte waardoor de politie voldoende grond had om de verdachte op te pakken. Het bleek te gaan om een notoire winkeldief.

Aangifte doen is dus wel degelijk nuttig, stelt Heijmink. De agent is al geruime tijd bezig is om in de hele gemeente bij winkeliers op bezoek te gaan om te horen wat de politie kan doen om meer aangiften van winkeldiefstallen binnen te krijgen. 

Het is inmiddels een landelijke trend dat de aangiftebereidheid stijgt. De politie wijt dit aan een betere samenwerking met de detaillisten, adviezen die worden opgevolgd en het zoeken naar nieuwe methoden om het doen van een aangifte te vereenvoudigen.

Fotograaf: Josh Walet