« Vorige - Volgende »

Leids besluit: definitief geen 333-meterbaan in Leiden

31 oktober 2018 - 11:26  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Leids besluit: definitief geen 333-meterbaan in Leiden

Er komt definitief geen 333-meterbaan in Leiden. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders in Leiden dinsdag besloten. Omliggende gemeenten betalen niet voldoende mee aan de ijsbaan.

De gemeente Alphen aan den Rijn was ook gevraagd om mee te betalen aan de ijsbaan maar wees de aanvraag van 683.000 euro af. Later werd besloten om eerst te onderzoeken welke andere ijsbaanmogelijkheden Alphen heeft, alvorens een besluit te maken om aan de Leidse ijsbaan mee te betalen. De gemeente Leiden wil niet wachten op de beslissing die pas in februari 2019 wordt gemaakt. De bouwkosten zouden dan te erg stijgen.

"Om geen verdere vertraging in het proces op te lopen en daarmee het risico van een mislukte aanbesteding te vergroten heeft het college besloten om niet langer te wachten met het finaliseren van het besluit", schrijft Leidse wethouder Paul Dirkse in een brief aan de gemeenteraad.

Van helemaal geen ijsbaan is geen sprake: er komt een 250-meterbaan, maar schaatsverenigingen hoopten op de felbegeerde 333-meterbaan.

Fotograaf: Pixabay
Tags: ijsbaan