« Vorige - Volgende »

Boskoopse watertoren eindelijk verkocht

31 juli 2018 - 13:04  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Boskoopse watertoren eindelijk verkocht

De toekomst van de Boskoopse watertoren zag er jarenlang somber uit, maar nu gloort er dan toch licht aan de horizon. Het karakteristieke monument aan de Zijde is eerder deze maand verkocht.

De toren was twee jaar lang in handen van investeerders die een plan uitwerkten om het gebouw te restaureren en een appartementencomplex naast de watertoren te plaatsen. De gemeente Alphen aan den Rijn en de landelijke monumentendienst RCE zagen dat plan niet zitten. De investeerders waren van mening dat restauratie niet te bekostigen is zonder de opbrengsten van het appartementencomplex. Ze besloten uiteindelijk om de watertoren weer van de hand te doen. 

Het monumentale gebouw stond sinds begin van dit jaar te koop bij De Pater Makelaardij. Een medewerker van de makelaardij bevestigt dinsdag dat de verkoop onlangs is beklonken. 'We zijn heel blij dat de watertoren is verkocht', aldus een van de medewerkers. De watertoren stond voor 100.000 euro te koop. Het AD Groene Hart meldt dat het gebouw gekocht is door een familie, dat kon de makelaardij vanwege privacyredenen niet bevestigen.

Publieke functie
Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 12 juli werd een motie aangenomen om de toekomst van de watertoren te onderzoeken. Daarin werd het college van burgemeester en wethouders gevraagd om onderzoek uit te laten voeren naar onder andere de kosten van restauratie en mogelijke functies van de watertoren. 

Ook in het coalitieakkoord staat opgenomen dat onderzocht zou worden of er mogelijkheden zijn om de toren een publieke functie te geven. Die mogelijkheid lijkt nu zeer onwaarschijnlijk werkelijkheid te worden.

Bron: Studio Alphen
Fotograaf: Alphens.nl EV