« Vorige - Volgende »

Succesvolle presentatie van vijfde boek Florareeks

1 december 2017 - 00:59  •  Piet Goudriaan  •  reacties

Succesvolle presentatie van vijfde boek Florareeks

Woensdag 29 november werd het vijfde boek in de Florareeks van de Historische Vereniging Boskoop (HVB) gepresenteerd. 'Wat Een Eeuw' werd gepresenteerd door de makers en samenstellers Gé Vaartjes en Pim Oxener in een vol zalencentrum De Loods.

Voorzitter Kees Stolker verwelkomde alle genodigden en iedereen die heeft bijgedragen aan de tot standkoming van het boek. Gé Vaartjes nam daarna het woord en ging hij in op het vele werk zoals de onderzoeken, het sorteren van de foto's en documenten. Het boek beschrijft de periode van 1900 tot 2000.  "Als we alles zouden gebruiken wat voorhanden is, dan kon er wel meer dan één boek worden gemaakt", aldus Vaartjes. Uiteindelijk werd de selectie beperkt tot de meest spraakmakende en kleurrijke momenten in de afgelopen eeuw.  

Na de presentatie werd het eerste exemplaar van het boek overhandigd aan oud-waarnemend burgemeester Stolker-Nanninga. Zij gaf aan dat dit boek een bijzonder goed beeld geeft van de ontwikkeling van Boskoop en de sierteelt in 100 jaar.

Zilveren Speld
Stolker wist na de in onvangst name Gé Vaartjes en Pim Oxener te verrassen met een benoeming tot lid van verdienste. Ook kregen beide de Zilveren Speld van verdienste van de HVB overhandigd.

Na afloop van de avond werden diverse exemplaren overhandigd aan de genodigden en personen die het boek in de voorverkoop hadden besteld. Het boek is te koop voor 29,95 euro en verkrijgbaar bij de Bruna, Primera, Opdrachtfoto en het Boomkwekerijmuseum.

 

Fotograaf: Piet Goudriaan