« Vorige - Volgende »

Vanaf 24 augustus werkzaamheden Hoogeveenseweg

9 augustus 2017 - 15:09  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Vanaf 24 augustus werkzaamheden Hoogeveenseweg

De provincie Zuid-Holland werkt van donderdag 24 augustus tot en met zaterdag 30 september 2017 aan de N455 Hoogeveenseweg tussen Boskoop en Hazerswoude-Dorp. De bermen worden verbreed en verhard om de verkeersveiligheid te vergroten.

De aannemer begint vooruitlopend op deze werkzaamheden met het verleggen van de sloot om ruimte te maken voor de bermverbreding. Hiervan ondervindt het verkeer geen hinder.

Verkeershinder
Tijdens het werk aan de bermen, van 18 tot en met 30 september 2017, wordt het autoverkeer van 20.00 tot 06.00 uur over één rijbaan geleid. Deze werkzaamheden vinden plaats tussen de rotondes bij de Zijde en de Gemeneweg, steeds over een gedeelte van 100 á 200 meter. Overdag worden de resterende werkzaamheden gedaan. 

Ook het fietspad wordt binnen deze tijden aangepakt, waarbij de fietsers over de rijbaan worden geleid. Bussen en hulpdiensten kunnen er altijd door.

Rugstreeppad
De werkzaamheden zijn over de zomer heen getild door het mogelijk aantreffen van mogelijk rugstreeppadkikkervisjes in de sloot, die voor deze werkzaamheden moet worden verlegd. Deze pad is streng beschermd middels de Europese Habitatrichtlijn en moet met rust gelaten worden.

Nu de voortplantingsperiode voorbij is, kan de aannemer met een gerust hart aan de slag.

Fotograaf: Josh Walet