« Vorige - Volgende »

Geschutsfundering uit WOII zichtbaar

12 november 2015 - 17:28  •  Sjaak Blaazer  •  reacties

Geschutsfundering uit WOII zichtbaar

Bij het reorganiseren van het terrein in het begin van de Hoogeveen bij het voormalige kantoor van Westnederland is het betonnen restant van een geschutsfundering uit de Tweede Wereldoorlog goed zichtbaar geworden. Jarenlang was hier een griffelhoek en stond er op de fundering een klein loodsje dat de naam ‘De Bunker’ had gekregen.

Deze keet is afgebroken, de begroeiing er om heen is verwijderd en daardoor is de fundering op de hoek Noordeinde – Hoogeveenseweg goed zichtbaar. Wat er met de fundering gaat gebeuren is niet bekend. Volgens velen is het bouwwerk in historisch opzicht interessant. In Paktijd nummer 40 schreef Waddinxvener Teunis de Kruijf een artikel over Duitse verdedigingswerken in Boskoop.

InBoskoop.nl en de Historische Vereniging van Boskoop (HVB) zijn geïnteresseerd in verhalen rond deze ‘bunker’. Dus als er nog Boskopers zijn die informatie herinneringen aan deze stelling hebben of van hun ouders verhalen hebben gehoord, meld dat dan aan InBoskoop.nl of bij de HvB (sjb)

 

Foto’s Sjaak Blaazer: De bunker in 1989 (boven) en De geschutsfundering anno 2015 (onder)

 

Fotograaf: Josh Walet