« Vorige - Volgende »

Auteur Gerdien Verschoor terug in Boskoop

14 oktober 2015 - 14:22  •  Sjaak Blaazer  •  reacties

Auteur Gerdien Verschoor terug in Boskoop

Donderdag 22 oktober verzorgt Gerdien Verschoor een presentatie in Het Kerkje aan de Burgemeester Colijnstraat. Zoals vermoedelijk bekend is zij geboren in Boskoop en is zij auteur en kunsthistoricus.

In 2011 debuteerde zij met de roman ‘De draad en de vliegende naald’ en in januari 2014 verscheen haar roman ‘De kop van Oskar Wronski’. Momenteel werkt zij aan haar derde boek. Naast romans schrijft zij korte verhalen en essays. Het schrijverschap combineert zij met haar baan als directeur van een internationaal netwerk van museumconservatoren van Nederlandse en Vlaamse kunst.

In een recensie schreef Sjaak Blaazer destijds: “Het tweede boek van Gerdien Verschoor - De kop van Oskar Wronski - is een juweel van een boek. Het fascineert van het begin tot het eind. Het is een kleine roman, maar een groot verhaal, dat makkelijk leest en de lezer veel geeft om over na te denken. Het boek laat een onuitwisbare indruk na.”

Volgens haar biografie gelooft zij in lijstjes, sprookjes, de schone kunsten en ’s nachts in gedachten gewoon doorschrijven. Eén van haar sprookjes speelt zich af in Boskoop. Haar presentatie in woord en beeld zal gaan over haar twee boeken en over aanpak bij het schrijven boeken. Ook zal zij ingaan om de vraag waarom zij steeds Polen opzoekt om te schrijven.

Een koppeling tussen haar geboortedorp Boskoop en Polen is te lezen in haar blog Polisch bike op haar website: www.gerdienverschoor.nl

De avond is donderdag 22 oktober in Het Kerkje en begint om 20.00 uur. De entreeprijs bedraagt 5 euro, maar is gratis voor Vrienden van Het Kerkje.

Fotograaf: Josh Walet
Het Kerkje.'
Het Kerkje

geen