« Vorige - Volgende »

Zijde hoog in lijst met knelpunten Fietsersbond

13 april 2015 - 17:32  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Zijde hoog in lijst met knelpunten Fietsersbond

De Fietsersbond Alphen aan den Rijn houdt sinds 1 januari 2014 ook de fietspaden in Rijnwoude en Boskoop in de gaten. Na een oproepje in de lokale pers voor het inventariseren van knelpunten hebben ze onlangs een lijst gepubliceerd met knelpunten. De gemeente Alphen heeft toegezegd met een nieuw fietsplan voor de volledige gemeente aan de slag te gaan.

Voor Boskoop zijn er voorlopig 16 knelpunten voorgelegd aan de gemeente. Sommige gevaarlijke punten als gevolg van slecht onderhoud zullen snel opgepakt worden terwijl andere punten meer tijd vragen. Ook zijn er drie knelpunten aangewezen die de hoogste prioriteit hebben gekregen, deze moeten volgens de Fietsersbond zo snel mogelijk worden opgelost.

Rudy van Vliet van de Alphense Fietsersbond in het AD „In kleinere plaatsen zijn de straten vaak te smal waardoor ruimte voor fietsers ontbreekt. Je kunt wel met belijning de veiligheid verbeteren maar meer ruimte krijg je daar niet mee.”

De knelpunten
De Zijde in Boskoop heeft de hoogste prioriteit gekregen. Het fietspad langs de Zijde is te smal en moet op sommige punten gedeeld worden met voetgangers. Daarnaast hebben de rotondes vaak zeer smalle en haakse bochten en hebben fietsers geen voorrang. De gemeente heeft hierbij alleen maar aangegeven dat de fietspaden en rotondes op de Zijde een aandachtspunt zijn.

De roosters in de Koninginneweg hebben te grote gleuven wat voor fietsers een gevaarlijke situatie is. Het erf in het centrum wordt door fietsers gedeeld met voetgangers. De gemeente gaat eventuele verzakkingen herstellen.

Andere situaties waar de Fietsersbond aandacht aan wil besteden is de kruising Hogeveenseweg en Frankrijklaan waar het fietspad vaak wordt geblokkeerd door auto's en vrachtwagens, de tunnel onder het spoor door bij de Boezemlaan waar de fietsoversteekplaats niet duidelijk is aangegeven en de gaten in het wegdek bij de Rozenlaan en A.P. van Neslaan.

Als je wilt weten wat er allemaal op de lijst staat, deze is hier te downloaden. Nieuwe meldingen zijn overigens nog steeds welkom. Weet je een knelpunt, meld het via alphenaandenrijn@fietsersbond.nl.

 

Fotograaf: Josh Walet