« Vorige - Volgende »

EDBA nieuwe stijl geeft openbare economische adviezen

12 juli 2019 - 17:03  •  inBoskoop.nl  •  reacties

EDBA nieuwe stijl geeft openbare economische adviezen

EDBA nieuwe stijl geeft gevraagd en ongevraagd adviezen aan het gemeentebestuur. Deze adviezen zullen openbaar zijn. Dat betekent dat politiek, ondernemers en inwoners de adviezen onder ogen krijgen.

Economisch Development Board Alphen (EDBA) wil verder op nieuwe leest. In plaats van uitvoerende taken, zoals LEF-subsidies en citymarketing, wil EDBA zich adviserend bezighouden met grote lokale en regionale economische vraagstukken. Daardoor wordt EDBA nieuwe stijl een economische denktank voor de gemeente. De onafhankelijke stichting geeft dan gevraagd en ongevraagd advies aan Alphen aan den Rijn en publiceert deze adviezen.

De structuur van de huidige EDBA is niet geschikt om door te ontwikkelen naar een economische denktank. "EDBA is organisch gegroeid. Het is nu een platform van gemeente en ondernemers, maar EDBA moet de draaischijf worden tussen gemeente Alphen aan den Rijn en de lokale ondernemers", zegt voorzitter Erik Braun. "Daarnaast is het van belang dat EDBA onafhankelijk is. Het kan niet zo zijn dat bij een advies aan de gemeente dat niet goed valt, de EDBA problemen krijgt."

EDBA zoekt zelf onderwerpen op economisch gebied om over te adviseren en het college van burgemeester en wethouders draagt onderwerpen aan. "Ik kan me ook heel goed voorstellen dat de gemeenteraad met een onderwerp komt waar EDBA een advies over formuleert."
In het Platform EDBA zitten vertegenwoordigers vanuit zorg, wonen, ondernemen, veiligheid, onderwijs, werk en recreatie en toerisme. Het driekoppige stichtingsbestuur met onafhankelijke voorzitter is verantwoordelijk voor de gang van zaken. EDBA neemt uitdrukkelijk geen politieke stellingname in.

Donderdag 11 juli werd voor de raadscommissie Economie van gemeente Alphen aan den Rijn een presentatie verzorgd onder leiding van voorzitter Erik Braun van EDBA (foto).

Fotograaf: Alphens EV