« Vorige - Volgende »

Spelen en recreŽren aan het Zwarte Pad

6 juni 2019 - 13:39  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Spelen en recreŽren aan het Zwarte Pad

Op donderdag 6 juni vond de symbolische opening van vier kavels aan het Zwarte Pad in Boskoop plaats.

Wethouders Gert-Jan Schotanus en Kees Van Velzen monteerden twee straatnaamborden. Vervolgens werd door de aanwezigen een korte wandeling gemaakt door het gebied, dat ligt bij de kruising van het Zwarte Pad met de fietstunnel.

Kavels ingericht voor spelen en wandelen
De vier kavels zijn het afgelopen half jaar opgeknapt en natuurlijk ingericht om recreëren en spelen mogelijk te maken. De kavels zijn dan ook geen losloopgebied voor honden.
De kavels zijn onderling verbonden met bruggetjes, zodat er leuk gewandeld kan worden. Op één kavel is een natuurspeelplek gerealiseerd waar kinderen zich in een groene omgeving kunnen uitleven op een kabelbaan, een waterspeelelement, een pontje en een familieschommel. De speelplek heeft de naam Duivenkavel gekregen; achterop het kavel zit een duivenmelker.
Het zwarte berkenbosje kreeg de naam Schoolakkerbos, naar de schooltuinen van De Akker, die hier vroeger waren.
Het gebied heeft verder een veelzijdige groene inrichting gekregen met onder andere berken en elzenbomen, esdoorns en magnolia, appelbes en gele kornoelje, margrieten en een diverse mix van bloembollen en -knollen.

Ontwikkeling Zwarte Pad-gebied
De inrichting van de vier kavels sluit aan bij de ruimtelijke visie van het Zwarte Pad. Doel van deze visie is om de groene en blauwe (recreatieve) kwaliteiten van het Zwarte Pad-gebied te versterken. Het gebied wordt in de toekomst in fasen verder ontwikkeld.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn