« Vorige - Volgende »

Vrouw Actief ontvangt Koninklijke Erepenning

18 mei 2019 - 19:03  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Vrouw Actief ontvangt Koninklijke Erepenning

Vereniging Vrouw Actief uit Boskoop ontvangt tijdens de viering van hun 100 jarig bestaan, op 18 mei 2019, de Koninklijke Erepenning. De voorzitter van Vrouw Actief, Anita van der Werf, ontvangt de Erepenning uit handen van burgemeester Liesbeth Spies.

Het doel van de toen nog Nederlandse Katholieke Vrouwenbeweging (KVV) afdeling Boskoop was de bevordering van alles wat in overeenstemming met de Katholieke beginselen kan bijdragen tot het welzijn en de vervolmaking van de Katholieke vrouw. Inmiddels is de vereniging via de KVV doorgegroeid naar Vrouw Actief Boskoop. Het ledenbestand is gegroeid tot ruim 200 leden, zowel uit Boskoop als uit de omliggende gemeenten. De naamsverandering is in mei 2006 doorgevoerd, het dagelijks bestuur is sindsdien niet gewijzigd. Vrouw Actief is een zeer actieve vrouwenvereniging, waarbij vele activiteiten worden georganiseerd.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Alleen de Koning kan de Erepenning toekennen, welke strikt op naam van de ontvangende instantie is.

Fotograaf: Josh Walet