« Vorige - Volgende »

Gemeente stelt straatnamen voor Torenpad-west vast

12 juni 2018 - 17:15  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Gemeente stelt straatnamen voor Torenpad-west vast

Voor verschillende nieuwe woonwijken en openbare ruimten in de gemeente Alphen aan den Rijn zijn nieuwe straatnamen vastgesteld. In Boskoop gaat het om nieuwe straatnamen voor nieuwbouwproject Torenpad-west. 

In Boskoop wordt ten oosten van de Parklaan en ten noorden van de Zijde een nieuwe woonwijk gerealiseerd. In dit plan is behoefte aan nieuwe straatnamen. In de nabije omgeving, ten noorden van de Zijde hebben de straten namen die een relatie hebben met de boomkwekerij: Zinkeling, Maatschouw, Babsloot, Draaistok en Enterij.

Voor de nieuwe woonwijk is in hetzelfde thema gezocht naar straatnamen. In het Boomkwekerswoordenboek 'Hanggaiten en vuilrapertjes' van Rob Tempelaars, zijn vele typische Boskoopse termen bijeen gebracht. Dit woordenboek is de inspiratie geweest om de volgende straatnamen te gebruiken.

  • Kardieler: tenen mandje dat gebruikt werd bij het onkruid wieden, 'kardielen'. Door de open structuur valt de aarde tijdens het werken er uit.
  • Griffel: knopdragend deel van een plant dat op een onderstam wordt geënt.
  • Moerhoek: stuk grond waar de moederplanten staan. De moederplanten vormen de basis van de ontwikkeling van nieuwe soorten, 'cultivars'.
  • Nommerhout: houten lat met nummer dat bij het bed met planten stond. Het toepassen van een nummer ipv de naam van de plant werd gedaan uit concurrentie overwegingen. Een andere kweker kon op deze manier niet meteen zien welke specifieke soort er gekweekt werd.
Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn