« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

7 maart 2018 - 12:45  •  Alphens.nl  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal aanwezig is? Bekijk hier een korte vooruitblik.

Overhandiging van de gedragscode 'Tijdelijke Natuur'
Wie: Kees van Velzen
Waar: Zaagmolenweg 30, Alphen aan den Rijn
Wanneer:7 maart | 11.00 uur

Wethouder Van Velzen neemt de gedragscode ‘Tijdelijke Natuur' in ontvangst. De nieuwe gedragscode maakt het nog makkelijker om natuur te realiseren op braakliggende terreinen. De gemeente Alphen aan den Rijn is de eerste gemeente in Zuid-Holland die de intentie uitspreekt om met deze gedragscode aan de slag te gaan. Op 7 maart gaat wethouder Kees van Velzen in het bijzijn van Jeroen Delmeire (provincie Zuid-Holland), Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Stichting Tijdelijke Natuur, Zuid-Hollands Landschap en IVN afdeling Alphen aan den Rijn symbolisch een insectenhotel plaatsen om daarmee aan te geven dat zij een terrein van ruim 0,5 hectare in de Gnephoek willen gaan aanmelden als pilot voor Tijdelijke Natuur. 

Voorronde Op weg naar Het Lagerhuis
Wie: Ed de Leest
Waar: Provinciehuis Zuid-Holland, Den Haag
Wanneer:8 maart | 10.00 uur

Wethouder De Leest is jurylid bij de provinciale voorrondes van Op weg naar Het Lagerhuis. Op weg naar Het Lagerhuis is de grootste debatcompetitie in Nederland met landelijk in totaal meer dan 200 deelnemende scholen. Dit jaar wordt voor de 20e keer het beste debat- en speechtalent van Nederland gekozen. 

NLdoet
Wie: College
Waar: Gemeente Alphen aan den Rijn
Wanneer: 9 en 10 maart

Het college doet mee met verschillende activiteiten in het kader van NLdoet:

Liesbeth Spies

Bingohulp bij dagbesteding 't Hof

9 maart | 09.30 – 11.00 uur

Ed de Leest

Samen met clienten van Driehoorne naar IVN

9 maart | 13.00 – 16.30 uur

Michel du Chatinier

Inluiden van het voorjaar met een High Tea en bloemstukjes maken

9 maart | 10.00 – 12.30 uur

Han de Jager

Bewandel samen het pad naar geluk!

10 maart | 14.00 – 16.00 uur


Uitreiking Vrijwilligersprijs
Wie: College
Waar: Raadzaal, gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 9 maart | 16.00 uur

Het college is aanwezig bij de uitreiking van de Vrijwilligersprijs. Wethouder De Jager reikt de prijs uit. Een jury heeft uit 20 inzendingen voor twee vrijwilligers en twee organisaties geselecteerd waarop inwoners uit de gemeente konden stemmen. Dit waren de vrijwilligers van verpleeghuis Oudshoorn, Stichting Akkerbloem, Janny de Bruijn en Jeroen de Nie. 

Uitreiking diploma's bijenspecialist
Wie: Kees van Velzen
Waar: De Plataan, Boskoop
Wanneer:10 maart | 14.00 uur

Wethouder Van Velzen reikt de diploma's uit aan de cursisten van de bijenspecialistcursus, georganiseerd door de Nederlandse imkersvereniging. 27 imkers uit heel Nederland hebben meegedaan aan de cursus. 

Mini-congres voor evenementenorganisatoren
Wie: Gerard van As
Waar: Raadzaal, gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 12 maart | 19.00 uur

Wethouder Van As is aanwezig bij het mini-congres voor evenementenorganisatoren, georganiseerd door de gemeente. Tijdens de bijeenkomst wordt verteld over het evenementenbeleid en het handhavingsbeleid geluid. 

Overhandiging MVV Handboek
Wie: Michel du Chatinier
Waar: Voetbal- en atletiekvereniging Hazerswoudse Boys
Wanneer: 12 maart | 19.30 uur

Wethouder Du Chatinier neemt het Maatschappelijk Verantwoord Verenigen (MVV) handboek in ontvangst. MVV is de wijze waarop een vereniging haar kernactiviteiten uitvoert en verantwoordelijkheid neemt in haar maatschappelijke context (welzijn, zorg, gezondheid, veiligheid, duurzaamheid, milieu en sociale context). 

Verlangen naar veiligheid in een tijd van radicalisering
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Adventskerk, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 12 maart | 20.00 uur

Burgemeester Spies geeft een lezing over veiligheid en radicalisering in Alphen aan den Rijn. In haar lezing bespreekt ze de vragen: Is er werkelijk sprake van radicalisering en veiligheidsrisico's in en rondom Alphen aan den Rijn? Hoe ziet de verantwoordelijkheid van de overheid er op dit punt uit? Is ons ideaal van veiligheid eigenlijk wel reëel? Welke rol spelen haar politieke visie en levensovertuiging bij veiligheidsvragen? Daarnaast geeft hoogleraar en terrorisme-expert Beatrice de Graaf een lezing. 

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn