« Vorige - Volgende »

Drukke nieuwjaarsreceptie in Alphense gemeentehuis

9 januari 2018 - 08:11  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Drukke nieuwjaarsreceptie in Alphense gemeentehuis

De jaarlijkse receptie in het gemeentehuis trok politici, directie- en bestuursleden, politiefunctionarissen en de Boskoopse carnavalsvereniging. Ook gewone Alphenaren waren op de receptie afgekomen. Burgemeester Spies is vooral trots op het bereikte in de afgelopen vier jaar.

"Onze gemeente kan terugkijken op een mooie bestuursperiode met menig succes en samen met de gemeenteraad en het college ben ik  trots op de mijlpalen die we met elkaar hebben bereikt", aldus Liesbeth Spies. De burgemeester refereerde uiteraard ook aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. "Ik hoop dat de partijen daarbij de juiste toon vinden om zoveel mogelijk mensen uit te nodigen om de gang naar de stembus te maken. Het blijft ook 100 jaar na invoering van het kiesrecht belangrijk om de kostbaarheid van dat recht te benadrukken."

Gewone mensen
Burgemeester Spies hield haar nieuwjaarspeech op de trap in het atrium van het gemeentehuis voor honderden toehoorders. Ook alle wethouders en veel raadsleden waren aanwezig. Een groot deel van haar toespraak besteedde Spies echter aan ‘gewone’ mensen die in de gemeente Alphen aan den Rijn hun goede werken doen en veel bereiken. Onder meer het Schoutenhuis, het Zomerspektakel, het PWA-bad en de Krooshappers passeerden de revue.

Fragment uit de speech
"…We hebben met ondernemers en winkeliers geïnvesteerd in een stadshart dat steeds meer bruist en iedere week mooier wordt. We durven bewust te kiezen voor duurzaamheid, met initiatieven die zowel bijdragen aan onze welvaart als aan onze leefomgeving van vandaag en morgen. We hebben met lef gewerkt aan fundamentele veranderingen in het sociale domein, daartoe uitgedaagd door de decentralisatie van taken die eerder door rijk en provincie werden gedaan. We bouwen aan Alphen aan den Rijn als prettige woonstad, met gevarieerde woonvoorzieningen voor jong en oud, in de juiste aantallen en van de juiste kwaliteit. Onze infrastructuur loopt daarmee in de pas, omdat we blijven werken aan bereikbaarheid en veiligheid. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de grote thema’s die in onze gemeente spelen, die in de afgelopen periode met voortvarendheid zijn opgepakt en waarop een mooie vooruitgang is geboekt…"

Fotograaf: Eveline Verhoeve