« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

6 december 2017 - 11:09  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal aanwezig is? Bekijk hier een korte vooruitblik.

Slaan eerste paal Tolstraat
Wie: Han de Jager
Waar: Tolstraat, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 6 december | 14.30 uur

Wethouder De Jager slaat de eerste paal voor het nieuwe gebouw voor de Topmavo aan de Tolstraat. De Topmavo en het Groene Hart Lyceum gaan het terrein aan de Tolstraat delen. In januari 2019 nemen leerlingen en personeel van de Topmavo hun nieuwe gebouw in gebruik. De nieuwe locatie is onderdeel van het Masterplan Onderwijshuisvesting. In het masterplan krijgen alle scholen een nieuw gebouw. Hiervoor hebben de schoolbesturen samen met de gemeente de leningsovereenkomsten met het Ministerie van Financiën ondertekend. De gemeente draagt vanuit onderwijshuisvesting de financiën over aan de schoolbesturen. 

Platformbijeenkomst Groene Hart Werkt!
Wie: Ed de Leest en Kees van Velzen
Waar: MeetINOffice, Woerden
Wanneer: 6 december | 15.00 tot 18.00 uur

Wethouders De Leest en Van Velzen zijn aanwezig bij de platformbijeenkomst Groene Hart Werkt!. Tijdens deze middag wordt onder andere een aantal pitches gegeven over nieuwe initiatieven in het Groene Hart en andere delen van Nederland op het vlak van duurzaam en sociaal ondernemen. 

Start bouw Blok 6, Stadspoort
Wie: Gerard van As
Waar: Kruising Wielewaalstraat – Thorbeckestraat, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 7 december | 15.30 uur

Wethouder Van As geeft het startsein voor de bouw van appartementencomplex Blok 6, ‘Stadspoort’. Roosdom Tijhuis B.V. gaat op deze locatie een appartementencomplex met 39 appartementen realiseren. Hiervan worden minimaal 15 appartementen verkocht en minimaal 18 appartementen worden verhuurd. De overige 6 appartementen worden naar behoefte als koop- of huurappartement in de markt gezet. 

Scala MUN
Wie: Michel du Chatinier 
Waar: Raadzaal, gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 8 december | 10.30 uur

Wethouder Du Chatinier opent het Scala Model United Nations (MUN). Tijdens deze ochtend komen 120 leerlingen van het Scala College en van buitenlandse scholen naar het gemeentehuis om een vergadering van de Verenigde Naties na te spelen. Het Scala MUN wordt al jaren georganiseerd door de leerlingen van het Scala College. 

Opening schrijfmarathon Amnesty International Boskoop
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Voormalig gemeentehuis, Boskoop
Wanneer: 9 december | 10.00 uur

Burgemeester Spies opent de schrijfmarathon van Amnesty International Boskoop. Op Internationale Dag van de Mensenrechten – schrijven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven. Voor mensen die onrecht is aangedaan, gevangenzitten, gemarteld zijn of worden bedreigd. 

Receptie DSS
Wie: Kees van Velzen
Waar: Dorpsstraat 53, Aarlanderveen
Wanneer: 10 december | 16.00 uur

Muziekvereniging Door Samenwerking Sterk (DSS) heeft op het concours van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie in Enschede een recordscore behaald. Om dit te vieren is een receptie georganiseerd waarbij wethouder Van Velzen aanwezig is. 

Opening station Snijdelwijk
Wie: Han de Jager en Kees van Velzen
Waar: De Plataan, Snijdelwijklaan 2, Boskoop
Wanneer: 11 december | 8.45 uur

Wethouder De Jager opent het nieuwe station Snijdelwijk Boskoop in aanwezigheid van gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Van Velzen. Met de komst van het nieuwe station rijdt de R-nettrein door Snijdelwijk en gaan er drie R-net buslijnen rijden. Het nieuwe station is onderdeel van de plannen waarmee de provincie Zuid-Holland samen met NS, ProRail en de gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Waddinxveen werken aan een betere bereikbaarheid van de regio. 

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn