« Vorige - Volgende »

Officiele overdracht van buurtbus aan vrijwilligers

6 december 2017 - 09:29  •  AllesinAlphen.nl  •  reacties

Officiele overdracht van buurtbus aan vrijwilligers

Gedeputeerde Floor Vermeulen heeft dinsdag 5 december officieel de sleutel van de buurtbus overgedragen aan het vrijwilligersteam dat per 11 december de buurtbus in Boskoop gaat rijden. De buurtbus zorgt voor een betere bereikbaarheid van Boskoop Oost met het openbaar vervoer. De buurtbus rijdt op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur.

Floor Vermeulen: "Op plaatsen waar onvoldoende vraag is naar regulier openbaar vervoer, kan de buurtbus een aantrekkelijke optie zijn om toch een vorm van openbaar vervoer aan te bieden. Hier in Boskoop is dat door de inzet van vele vrijwilligers gelukt."

De gemeente Alphen aan den Rijn en Arriva hebben samen gekeken naar mogelijkheden voor een buurtbus en zijn daarover in gesprek gegaan met de provincie. De provinancie financiert de exploitatie en geeft de  buurtbusvereniging een financiele bijdrage. De gemeente heeft op een aantal plaatsen haltes geplaatst. Arriva verzorgt het materieel en het onderhoud en ondersteunt de vrijwilligers.

Dienstregeling
De buurtbus rijdt van Boskoop Oost, via de stations Boskoop en Boskoop Snijdelwijk naar Boskoop West. De dienstregeling is afgestemd op de aankomst- en vertrektijden van de trein richting Gouda en Alphen aan den Rijn. De dienstregeling is te vinden op de website van Arriva.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn
Tags: buurtbus