« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

8 november 2017 - 11:10  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal aanwezig is? Bekijk hier een korte vooruitblik.

Week van het respect
Wie: College
Waar: Scholen in gemeente Alphen aan den Rijn
Wanneer: 6 t/m 10 november

Het college geeft verschillende gastlessen op scholen in het kader van Week van het Respect. Het thema is ‘Samen bouwen aan een Respectzone’. Respectzones zijn fysieke plekken waar iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt en waar je wordt geaccepteerd zoals je bent. De achterliggende gedachte van de Respectzone is om met elkaar moeilijk bespreekbare onderwerpen bespreekbaar te maken. 

Dag van de Mantelzorg
Wie: Liesbeth Spies, Ed de Leest, Michel du Chatinier en Kees van Velzen
Waar: Wijkcentrum Kerk en Zanen, Restaurant de Vrienden, Tom in de Buurt Rijnwoude en De Loods Boskoop
Wanneer: 10 november

Burgemeester Spies en wethouders De Leest, Du Chatinier en Van Velzen doen mee aan verschillende activiteiten op de Dag van de Mantelzorg. Tijdens deze dag worden activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers, om stil te staan bij wat zij doen. Wethouder De Leest is aanwezig bij het ontbijt bij restaurant De Vrienden, wethouders Du Chatinier en Van Velzen zijn aanwezig bij de lunch bij Tom in de Buurt Rijnwoude en De Loods Boskoop. Burgemeester Spies gaat langs bij het diner in wijkcentrum Kerk en Zanen.

Bezoek aan MFA’s Amstelveen en Haarlemmermeer
Wie: Kees van Velzen 
Waar: Wijkcentrum De Bolder, Amstelveen en Wijkcentrum De Boskern, Hoofddorp
Wanneer: 10 november | 13.30 uur

Wethouder Van Velzen gaat op bezoek bij MFA’s (multifunctionele accomodaties) in Amstelveen en Haarlemmermeer, samen met raadsleden. Het doel van het bezoek is om te bekijken hoe MFA’s daar zijn vormgegeven en hoe zij functioneren. Daarnaast wordt gekeken wat voor rol de gemeente daarbij heeft. 

Meidenfestival
Wie: Liesbeth Spies
Waar: De Plataan, Boskoop
Wanneer: 11 november | 13.00 tot 17.00 uur

Burgemeester Spies opent het Meidenfestival, georganiseerd door BOOST, Stichting Jeugd-en Jongerenwerk en Soofit. Voor meiden van 10-15 jaar zijn verschillende workshops georganiseerd, zoals dansen, gezonde hapjes maken en sporten

Open dag sportimpuls
Wie: Michel du Chatinier
Waar: Boks- en thaiboksvereniging Alphen Sports
Wanneer: 11 november | 13.00 uur

Wethouder Du Chatinier is aanwezig bij de open dag Sportimpuls bij boks- en thaiboksvereniging Alphen Sports, georganiseerd door Alphen Beweegt. De open dag bestaat uit workshops thaiboksen voor jongeren met een vorm van autisme, een visuele of auditieve beperking. De Sportimpuls geeft lokale aanbieders van sport- en beweegactiviteiten de kans om mensen in de buurt die niet of te weinig bewegen of dreigen te stoppen met hun sport- en beweegactiviteiten blijvend fysiek in beweging te brengen. 

Opening nieuwe BSO De Waterlopers
Wie: Michel du Chatinier
Waar: Zwembad Aquarijn, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 13 november | 16.30 uur

Wethouder Du Chatinier opent de nieuwe buitenschoolse opvang (BSO) De Waterlopers, van Junis. De Waterlopers is een sportieve BSO, waarbij kinderen clinics volgen op het gebied van zwemmen, snorkelen, duiken, reddingszwemmen en waterpolo. 

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn