« Vorige - Volgende »

Boskoopse scholieren leggen praktisch fietsexamen af

17 mei 2017 - 09:51  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Boskoopse scholieren leggen praktisch fietsexamen af

Leerlingen van de basisscholen in Boskoop leggen deze week hun fietsexamen af. De kinderen uit groep 7 en/of 8 hebben op 6 april het theoretisch verkeersexamen gedaan en moeten nu ook deelnemen aan het praktische verkeersexamen.

Er zijn vijf verschillende routes in de gemeente Alphen aan den Rijn die de kinderen zelfstandig gaan fietsen. Tijdens het fietsen worden de kinderen door ouders en vrijwilligers van VVN (Veilig Verkeer Nedeland) gecontroleerd op hun verkeersgedrag, zoals goed achterom kijken bij het afslaan en richting aangeven.

De Boskoopse leerlingen zijn op 18 mei het eerst aan de beurt van alle basisschoolleerlingen uit onze gemeente. Van 30 mei tot en met 1 juni fietsen de Alphense basisschoolleerlingen hun verkeersexamen. Leerlingen uit Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn fietsen op 15 juni. Op 22 juni fietsen de leerlingen uit Hazerswoude-Dorp. 

Alle kinderen die het verkeersexamen fietsen, dragen een veiligheidshesje voorzien van een nummer. De gemeente vraagt weggebruikers om tijdens de verkeersexamens extra alert te zijn.

Fotograaf: Josh Walet