« Vorige - Volgende »

Werkzaamheden aan Linnaeusweg starten maandag

28 juli 2016 - 11:24  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Werkzaamheden aan Linnaeusweg starten maandag

De rijbaan en het rioolstelstel aan de Linnaeusweg en een deel van de Zuidkade in Boskoop zijn erg verouderd en toe aan vervanging. Daarnaast is ten noorden van de Linnaeusweg de nieuwbouwwijk ‘Voorofsche Zoom' in ontwikkeling. Daarom wordt de Linnaeusweg vanaf 1 augustus opnieuw ingericht.

Het gaat om de weg vanaf het Wilgenlaantje tot aan de Gouwe en een klein aansluitend stuk van de Zuidkade tot huisnummer 145. Alles wordt vernieuwd: riolering, kabels, duiker, verharding, inrichting en het groen. Doorgaand auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid met gele borden via de Mendelweg, Boezemlaan, Zijde, Boomgaard en de Zuidkade.

BAM infra de werkzaamheden uit namens de gemeente.

Twee fasen
De werkzaamheden worden door BAM uitgevoerd in twee fasen. Fase 1 wordt uitgevoerd van 1 augustus t/m eind september. De Linnaeusweg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. De werkzaamheden aan de Zuidkade worden per weghelft uitgevoerd. Verkeer passeert daar om-en-om. In deze fase wordt de eerste asfaltlaag aangelegd. De bovenste deklaag gebeurt pas in fase 2, als al het bouwen op de Voorofsche Zoom klaar is.

Fase 2 wordt uitgevoerd van 3 april t/m eind mei. Als het bouwverkeer de Linnaeusweg niet meer hoeft te gebruiken, wordt de weg definitief ingericht. De bestrating van de voet- en fietspaden en de bovenste laag asfalt op de rijbaan worden aangebracht. In deze fase ondervind het verkeer weinig hinder. De werkzaamheden worden naast het verkeer of in de avonduren gepland. Alleen wanneer de asfalt deklaag wordt aangebracht wordt de weg even afgesloten.

Tijdelijke maatregelen
Om de veiligheid van de schoolkinderen te waarborgen en het verkeer in goede banen te leiden, start het werk al in de schoolvakantie ter hoogte van de school. De eerste twee weken na de schoolvakantie zijn er verkeersregelaars bij de school.

Daarnaast wordt een tijdelijke fiets-/voetgangersbrug aangelegd om de doorgang tussen het Wilgenlaantje en J.H. van Straaten van Nesplantsoen mogelijk te maken. Het fietsverkeer kan in twee richtingen langs de werkzaamheden rijden over een tijdelijk fietspad van betonplaten. Deze is afgeschermd van het werk. 

Fotograaf: Josh Walet