« Vorige - Volgende »

Eind juni strijden om eretitel Maestro van Boskoop

11 juni 2018 - 14:06  •  Freek Tasma  •  reacties

Eind juni strijden om eretitel Maestro van Boskoop

Op 27 juni 2018 vindt in het Flora theater in Boskoop het muzikale evenement Maestro Boskoop plaats. De bekende Boskopers Richard van Loon, Helma van der Louw en Coos Rijsdijk zullen op deze avond twee muziekstukken dirigeren. Een deskundige vakjury, het publiek én de orkestleden bepalen vervolgens wie het orkest het best door de stukken heeft geleid en de eretitel 'Maestro van Boskoop' mag dragen.

Het deelnemersveld bestaat uit Richard van Loon, eigenaar van Eeterij Het Keldertje, Helma van der Louw, eigenaar van VanderLouw communicatie en organisatie en Coos Rijsdijk, oud-burgemeester van Boskoop. De deelnemers hebben nog geen ervaring met dirigeren en staan dus voor het eerst voor een orkest. 

Het evenement is vrij gebaseerd op het televisieprogramma Maestro. In dit programma krijgen bekende Nederlanders een stoomcursus dirigeren. Vervolgens mogen zij hun kunsten vertonen op het grote podium. Ook de deelnemers van Maestro Boskoop hebben een dirigeertraining gekregen. Deze training stond onder leiding van Bart Roobol, dirigent van Excelsior. Daarnaast kregen zij één repetitieavond om de muziekstukken te oefenen met het orkest. Nu ook deze repetities zijn geweest, zijn de deelnemers klaar voor de finale.

Maestro Boskoop wordt georganiseerd door Excelsior Boskoop.

Fotograaf: Pexels