« Vorige - Volgende »

Joop Zoetemelk opent inspiratietuin op Plantarium

8 augustus 2017 - 17:42  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Joop Zoetemelk opent inspiratietuin op Plantarium

Op donderdag 17 augustus 2017 komt wielercoryfee Joop Zoetemelk naar Plantarium om de tuin, die speciaal over hem is gemaakt, officieel te openen. De Joop Zoetemelk tuin is één van de acht inspiratietuinen die op Plantarium 2017 te bezichtigen zijn. 

In het kader van het thema van Plantarium 'Stories' hebben vier tuinontwerpers acht inspiratietuinen ontworpen. De tuinen zijn gekoppeld aan en gemaakt over een bekend en inspirerend persoon, en vertellen het verhaal van die persoon. De uitgekozen acht personen zijn voor iedereen bekend, herkenbaar en aansprekend. Van elke persoon is één kenmerkend aspect, samengevat in één woord, herkenbaar weergegeven in de inspiratietuin.

De personen die zijn gekoppeld aan de tuinen zijn: Walt Disney (Fantasie), Mozart (Geniaal), Joop Zoetemelk (Eenvoud), Salvador Dali (Ongewoon), Don Quichot (Strijd), Nelson Mandela (Samenbrengen), Anne Frank (Verlangen) en Annie M.G. Schmidt (speels).

Ontwerpers en hoveniers
De ontwerpgroep van Het Ontwerpinstituut bestaat uit Jans Bos (Jans Bos Tuinontwerp & Advies), Peter van Dam (Rivius Ontwerpburo voor de groene buitenruimte), Angela Warmerdam (Ontwerpstudio Angela's Tuinen) en Peter Zaal (Green in the Dirt).

De tuinen worden, in goede samenwerking met de ontwerpers en met producten van de standhouders, door zeven hoveniers aangelegd. Deze hoveniers zijn: Gardini.nl, Willemstein Hoveniers, De Aar Hoveniers, Buiten Buiten, Herman Geers, Tim van Klaveren en Peter van Dam.    

Over Plantarium
Plantarium wordt gehouden van 23 t/m 26 augustus 2017 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer informatie over de beurs of over deelname is te vinden op www.plantarium.nl.

Fotograaf: Josh Walet