« Vorige - Volgende »

Geslaagde zevende editie van de Open Kwekerijdag

20 juni 2017 - 10:42  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Geslaagde zevende editie van de Open Kwekerijdag

De zevende editie van de Open Kwekerijdag van afgelopen zaterdag was ook dit jaar weer een groot succes. Met als thema 'Tegel eruit, plant erin;  probeerden alle kwekers aan het Rijneveld zich dit jaar aan een groot publiek voor te stellen. Mensen werden rondgeleid met golfkarren, of konden met de oranje steppen zelf een kijkje nemen in de kwekerijen.

De opening van de Open Kwekerijdag vond plaats om half 10 ’s ochtend bij Joh. Stolwijk & Zn., de plek waar bedrijven zichzelf tijdens de dag konden promoten. De opening had een symbolische waarde, passend bij het thema van deze dag: Tegel eruit, plant erin.

Het openingswoord was van Helma van der Louw, die dit evenement nu al voor de zevende keer organiseert. Zij stipte het belang van deze dag aan: "Deze dag laat, elk jaar weer, het vakmanschap van Boskoop zien. Het is van groot belang dat wij dat elk jaar weer laten zien. Dit jaar staat het proces centraal, van kraamkamer tot handelsproduct. Dit is in de rondleidingen ook te zien."

Helma vertelde dat het evenement deze dag werkt aan de toekomst van de kwekers: "Wij hebben dit jaar extra aandacht voor kinderen. Ze kunnen vandaag hun boomkweekdiploma halen. Ze moeten allerlei opdrachten doen, knutselen, stekken en hun eigen potten maken, met als resultaat hun eigen diploma."

Opening
De officiële opening werd verricht door Floor Vermeulen, gedeputeerde bij de provincie en echte Boskoper. Hij stipt het belang van de kwekers aan: "Ik ben hier naartoe komen fietsen, en kwekers  zowat bij mij om de hoek. Dat Greenport Boskoop vandaag zijn deuren opent, is broodnodig. Wij moeten laten zien waartoe wij in staat zijn. Wij bij de provincie doen daar van alles aan. Wat betreft instrastructuur, maar ook financieel en opleidend. Gas erop en laten we er wat van maken!"

Vermeulen stipt het belang van het thema aan, voordat hij de graafmachine instapt: "Haal de tegels uit je tuin. Als je de kans op overstromingen wilt voorkomen, zet dan eens een plant in je tuin. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk dat is."

Fotograaf: Piet Goudriaan