« Vorige - Volgende »

Afsluitingsconcert van het scholenproject Wieger wordt wakker

12 april 2018 - 12:04  •  F. Tasma  •  reacties

Afsluitingsconcert van het scholenproject Wieger wordt wakker

Een aantal enthousiaste leden en docenten van Harmonie Excelsior is gestart met het muziekproject Wieger wordt wakker op basisschool De Rehoboth en basisschool De Akker in Boskoop. Tijdens het project kwamen de kinderen in aanraking met verschillende muziekinstrumenten. Op 19 april is de grote sluiting van het project in de Zijdekerk. 

Het project gaat over Wieger, die niet weet wat voor instrument hij wil bespelen. Hij heeft weleens gehoord over een trompet en een dwarsfluit, maar hij kan niet kiezen! Daarom neemt hij de leerlingen mee op ontdekkingsreis langs allerlei instrumenten die in een orkest zitten. Zo wordt er verteld over de trompet, de klarinet, een fagot, een drumstel en nog veel meer instrumenten.

Natuurlijk mochten de kinderen ook zelf proberen om geluid uit de instrumenten te krijgen! Ook leerden de kinderen liedjes en een dansje. Alle onderdelen van het project komen samen in het afsluitingsconcert op 19 april in de Zijdekerk: ze zien een orkest spelen, ze mogen geoefende liedjes zingen en het inmiddels bekende dansje uitvoeren. Het zou natuurlijk mooi zijn als u met zo veel mogelijk mensen komt bekijken wat zij hebben geleerd! 

Het doel van het Wieger wordt wakker project is om kinderen in aanraking te laten komen met muziek.