« Vorige - Volgende »

Bibliotheek Boskoop verhuist naar Oude Raadhuis

19 mei 2017 - 13:10  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Bibliotheek Boskoop verhuist naar Oude Raadhuis

Op donderdag 18 mei heeft de gemeenteraad ingestemd met de verhuizing van de bibliotheek naar het Oude Raadhuis in Boskoop. Eind 2017 wordt gestart met de verbouwing, waarbij de historische en unieke monumentale waarde behouden blijft. "Een mooie centrale locatie, waar alle Boskopers trots op kunnen zijn", vindt Hester van Beek, directeur van de Bibliotheek Rijn en Venen.

Het Oude Raadhuis biedt plaats aan een volwaardige bibliotheekvestiging, waarbij de wensen van de inwoners van Boskoop optimaal ingevuld worden. "Iedereen is welkom, je hoeft geen bibliotheeklid te zijn. Het wordt een plek om te ontmoeten, te leren en talenten te ontwikkelen", aldus Van Beek.

eLAB
Er komt veel aandacht voor het Taalhuis en de basisvaardigheden. Om mee te doen in de maatschappij zijn lezen, schrijven en digitale vaardigheden van groot belang.

Boskoop krijgt ook een eigen eLAB® binnen de bibliotheek. Alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van 3D printen, programmeren, virtual reality en robotica kunnen daar ontdekt en uitgeprobeerd worden.

Samenwerking
Ook het Coenecoopcollege wordt bewoner van het Oude Raadhuis. Er zijn al plannen voor nauwe samenwerking tussen beide partijen. Zo gaan leerlingen gebruik maken van het permanente eLAB®. Daarnaast word ook nauw samengewerkt met andere maatschappelijke partners, scholen en bedrijven.

Fotograaf: Josh Walet