« Vorige - Volgende »

Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’

4 juni 2019 - 14:41  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’

Tijdens de Boskoopse Plantendag & Kunstmarkt op 10 juni aanstaande (2e Pinksterdag) kunnen de bezoekers kennis maken met de Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’. Hoewel de officiële kick-off tijdens de jaarlijkse Open Kwekerijdag op 15 juni is, krijgen bezoekers van de Plantendag alvast een voorproefje van het concept.

De thuisbasis van de Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ is de Proeftuin van Holland. Hier is ook de Sortimentstuin Harry van de Laar gelegen, één van de twee locaties waar de Boskoopse Plantendag & Kunstmarkt wordt gehouden. In de prachtige sortimentstuin kunnen bezoekers genieten van de omgeving terwijl ze langs de kraampjes met kunst en planten lopen. Daarnaast worden ze dit jaar op deze locatie verrast door een tuinontwerp dat is samengesteld uit mobiele elementen. De planten die in het ontwerp zijn gebruikt dragen het label ‘From Boskoop’. Dit betekent dat de planten zijn gekweekt door boomkwekers uit Boskoop en omstreken’.

Inspireren en informeren
Bij de Mobiele Tuinen is een informatiepunt waar geïnteresseerden informatie en inspiratie kunnen opdoen voor de inrichting van de tuin. Ook wordt er informatie gegeven over de waarde van groen voor de leefomgeving en waar de, lokaal geteelde, producten verkrijgbaar zijn.

Kick-off tijdens Open Kwekerijdag
De officiële kick-off van de Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ vindt plaats tijdens de jaarlijkse Open Kwekerijdag op 15 juni aanstaande. De bekende tuin-tv-man Rob Verlinden verricht dit jaar de opening en vraagt daarbij aandacht voor de Mobiele Tuinen.
Tijdens de Open Kwekerijdag kan iedereen, van jong tot oud, een kijkje komen nemen op de boomkwekerijen. Dit jaar vindt het evenement plaats aan de Alfensvaart in Boskoop Noordoost. Vijf kwekerijen en een leverancier van water- en elektrotechniek doen dit jaar mee. Op en bij de deelnemende bedrijven worden tal van activiteiten georganiseerd. Ook is er tijdens deze editie aandacht voor de werkgelegenheid in de sector. Op het carrièreplein bij een van de deelnemende bedrijven zijn actuele vacatures te bekijken.

Het project Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Alphen aan den Rijn.