« Vorige - Volgende »

Gedupeerde kwekers zien geld terug na faillissement Baas Plantenservice

3 april 2019 - 16:11  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Gedupeerde kwekers zien geld terug na faillissement Baas Plantenservice

Een aantal kwekers die de dupe waren van het faillissement van Baas Plantenservice in Boskoop in 2014, krijgen na bijna 5 jaar eindelijk een groot deel van hun geld terug. Dat is bijzonder, aangezien er na de meeste faillissementen vaak weinig overblijft voor deze zogeheten concurrente crediteuren.

De rechtbank heeft deze maand bepaald dat kan worden overgegaan tot daadwerkelijk betaling aan de crediteuren. Indien geen verzet wordt aangetekend door crediteuren zal eind april 2019 een eerste uitkering van zo’n 2,1 miljoen volgen.

Het faillissement van Baas Plantenservice (100 miljoen omzet) bracht in 2014 een schok teweeg in de kwekerijwereld. De rechtbank stelde curator Guus Berntsen aan om het faillissement af te wikkelen. Dat resulteerde uiteindelijk in een rechtszaak met de bestuurder van Baas Plantenservice en een schikking.

Op 5 april zal de tussentijdse uitdelingslijst worden gepubliceerd. Indien geen verzet wordt aangetekend door crediteuren zal eind april 2019 een eerste uitkering van zo’n 2,1 miljoen volgen.

Fotograaf: Pixabay.com