« Vorige - Volgende »

Zeker dertig bedrijven bij Garden Trials and Trade

12 april 2018 - 12:51  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Zeker dertig bedrijven bij Garden Trials and Trade

In korte tijd hebben circa dertig bedrijven zich verbonden aan het nieuwe event Garden Trials and Trade 2018 dat op 12, 13 en 14 juni plaatsvindt. Het deelnemersveld is divers, zowel nationaal als internationaal. Een elftal bedrijven komt uit regio Boskoop. Internationale deelname is er vanuit Duitsland, Zwitserland en VS. Daarmee staat de eerste editie borg voor top innovaties op het gebied van houtige gewassen en vaste planten. 

Garden Trials and Trade is bedoeld voor alle internationale professionals werkzaam in de sierteelt en in de retail. Voor telers is het interessant kennis te nemen van de laatste noviteiten voor het komende jaar en teelttechnische informatie op te doen. Groothandelaren en retailers kunnen veredelaars spreken en een idee krijgen van de toonaangevende variëteiten en concepten voor volgend seizoen.

Een van de eerste bedrijven die zich als deelnemer heeft aangemeld is Salixkwekerij Bontekoe uit Boskoop. Peter Bontekoe, directeur-eigenaar, vindt het belangrijk dat deze beurs juist in juni wordt georganiseerd. Op dat moment is er toch al veel buitenlands bezoek vanwege de Flower Trials. “Daar kun je gebruik van maken en tevens kun je in een goede periode de visuele aantrekkelijkheid van een aantal producten laten zien.”

Alex Schoemaker Living Creations uit Boskoop gaat op de Garden Trials en Trade niet alleen zijn nieuwe rassen Hydrangea paniculata presenteren maar ook de filosofie van het bedrijf. Garden Trials and Trade is daar de perfecte gelegenheid voor. “Nieuwe soorten trekt een apart publiek, ik miste een platform waar ik mijn nieuwe rassen & bedrijf kan presenteren”, aldus Alex.

Garden Trails and Trade wordt gehouden op 12, 13 en 14 juni 2018 in het Plantariumgebouw.