« Vorige - Volgende »

Indienen LEF-aanvragen voor maximaal 100.000 euro

8 augustus 2017 - 13:56  •  inBoskoop.nl  •  reacties

Indienen LEF-aanvragen voor maximaal 100.000 euro

In de maand september kunnen bedrijven en organisaties projecten indienen om een LEF-subsidie te krijgen. De LEF-subsidie wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn verstrekt na beoordeling door EDBA. Op woensdag 30 augustus is een informatiebijeenkomst in iFlow Ondernemingshuis.

Het gaat bij LEF altijd om projecten in cofinanciering waarvoor de aanvrager minimaal 40 procent van de investering betaald. Het project moet meerwaarde hebben voor de gemeente. Eerdere grote LEF-subsidies zijn onder meer verleend aan Museumpark Archeon voor de bouw van een Romeins Scheepvaartmuseum en aan Fireside Gatherings voor het opzetten van een eigen locatie in Alphen aan den Rijn om toernooien voor online gamers te houden.

De maximale gemeentelijke bijdrage uit het LEF-fonds is net iets minder dan een ton. Bedrijven en organisaties kunnen twee keer per jaar een aanvraag indienen, in het voorjaar en in het najaar. De eerstvolgende periode is de maand september.
Projecten die minder dan 10.000 euro nodig hebben in cofinanciering kunnen het hele jaar door een aanvraag doen.

De aanvragen worden online gedaan bij het Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA). Op de website www.edbalphen.nl staat alle informatie en er is een formulier om snel te kunnen zien of een aanvraag zin heeft.
EDBA houdt woensdag 30 augustus van 17.00 tot 18.30 uur een informatiebijeenkomst in iFlow Ondernemingshuis aan het Europaplein. Opgeven kan via info@edbalphen.nl.

Op de foto: Thomas Runhart van Fireside Gatherings heeft in 2016 met zijn project Esports Arena een ton van LEF gekregen.

Fotograaf: Eveline Verhoeve